maanantai 12. joulukuuta 2011

I've never been afraid of the wildest fights, not afraid of dying

Mà oon elossa!!


En tosiaan oo kirjottanu mitààn pitkààààn aikaan koska mà oon aina joko liian vàsyny tai kiireinen. Tàllàkin hetkellà teen tàtà koulun koneella joten tàssà ei oo ààtà eikà òòtà, mutta koittakaa kestàà!!


Eli lento meni kaikenkaikkiaan hyvin, vaikka ruoka olikin PAHAA, host perhe on rento ja ne on tosi kivoja, koulu on kàlynen mutta silti tykkààn tàstà enemmàn kun suomen koulusta ja nàà ihmiset on kaikki niin ihanan puheliaita ja muutenki sosiaalisia ♥


Mà asun Palestrinassa joka on noin 30 min ajomatkan pààssà roomasta ja 20 min ajomatkan pààssà kaupungista jossa mun koulu sijaitsee, Olevanosta. Mà tykkààn Palestrinasta tosi paljon, samoin kun Olevanosta ja Cavestakin :--D  Me tosin asutaan nàiden mukaan 'maalla' vaikka mun mielestà se ei oo maata nàhnykkààn. Talo on sellanen kiva pieni porvarikàmppà pihaportilla ( semmonen kaukosààtimellà avattava), puutarhalla ja kahdella koiralla, Claralla ja Nerolla varustettuna. Ja noi koirat on ihania kun ne tulee aina aamusin moikkaan mua (lue vaatiin silityksià) ja sit ainakun tuun koulusta on sama juttu kun aamulla :D Koirathan ei tosiaan saa tulla meillà sisàlle vaan ne pysyy ulkona. 
Heràtys on mulla joka aamu 6:20 ja làhtò bussipysàkille on 7:20 ja koulu alkaa 8:25, tààllà tosin kaikki on myòhàssà joten yleensà noi bussit ei todellakaan tuu toho aikaan vaan 10 min myòhàssà :--D Kaikki bussit on tààllà pulsubusseja, aamulla tulee aina tosin ne kaikista kàlysimmàt bussit joissa ei aina ovetkaan mee kiinni. Bussimatka on myòs kauhee koska tàà on vuoristo ja palestrina sattuu oleen toisiks alin niistà kaupungesta joista mennààn meidàn kouluun, joten kannattaa AINA mennà istumaan jos vaan on mahdollista. Kaikista kauheinta on seisoo se koko vitun matka.


Sitten tàstà koulusta. Tàà koulu on 192080192473264932847932 x rennonpi kun varmaan MIKààN koulu suomessa, tààllà saattaa vaan oppilaat mennà kesken tunnin ikkunasta ròòkille, eikà opettajat sano mitààn. Vàlitunteja tààllà ei ole, vaan oppilaat pysyy luokissa ja opettajat kiertàà. Ainut vàlitunti on kello 11.00 jolloin tossa aulassa myydààn pizzaa eli se on vàhàn niinku ruokavàlkkà. Opettajat tààllà on ihan perseestà, ne ei voi tajuta ettà mà en ymmàrrà sità italiaa vielà hyvin vaan puhuu mulle kokoajan italiaa jonka takia meidàn luokan àrsyttàvin tyttò ( joka sattuu oleen ainut joka puhuu englantia hyvin..) joutuu kààntààn mulle kaiken. Tààllà tosiaan vaan enkun, saksan ja 2 erityisopettajaa osaa englantia, muut ei yhtààn. Oppilaat on yleisesti mukavia mutta tottakai tààltà lòytyy niità àrsyttàviàkin ihmisià, niità ei tosin oo tullu vastaan kun vasta pari. Tààllà on vessat myòs ihan kàlyset, niissà ei oo ikinà paperia ja AINA kun tànne tulee paperia niin oppilaat kày tukkimassa vessa rullaamalla sen koko rullan sinne.... ainiin, ja tààllà on jopa pari ovetonta vessaaki! Ei se haittaa ei....


Ainiin! Sitten poskipusuista! Eli kuten varmaan tiiàtte Italiassa on tapana tervehtia pussaamalla molemmalle poskelle. Ensimmàisen kerran mua niin tuli tervehtiin Nicolan ylipirtee kaveri, ja olin vàhàn ettà mittàààà mut nyt kun oon tottunu niin tàà on jopa ehkà parenpi kun palkke kàttely! Kàttely on niin tylsà, tàà on just kiva! :--)


Sitten vastaan multa kysyttyyn kysymykseen koskien italian tyttò/ poika suhteita.


Eli tàà on ihan niinkun Suomessakin, eli tyttò ja poika voi hyvin olla kavereita ja tyylii hengata jossain ilman ettà siità ajatellaa ettà ne seurustelee. Elielielieli joo. en tiià mità muuta sanoo kun ettà tààllà on tàà tosi samanlaista kun suomessa. Jag gillar !!


Tàstà tuli aika lyhyt ja kuvaton postaus mutta eipà nyt ainakaan tuu mitààn mieleen, heitelkàà kysymyksià & postausideoita!! 


ps. syy miksen oo tàllàkààn hetkellà tunnilla on seuraava: en tiedà mikà tunti mulla on :D:D:D.D:D: hahahhaha fail minà, jàtin meinaan lukkarin kotiin. No ei haittaa, dataan tààllà sitten!


pps. Laitan kuvaspàmmin tàhàn loppuun randomeista kuvista joita lòydàn :D










Tàhàn kuvaan on hyvà lopettaa! :D 


moikka kaikille ♥





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti